Klimabevægelsen i Danmark

LU-møde - OBS: livechat er udsat

Nyttige oplysninger

LU-møde - OBS: livechat er udsat

Tid: 14. marts 2013 fra 17:00 til 19:00
Placering: København
Adresse: Nørrebrogade 1. 3. sal
By: København
Tlf.: 25852912
Eventtype: lu-møde
Arrangeret af: Landsudvalget
Seneste aktivitet: 11. mar. 2013

Eksporter til Outlook eller iCal (.ics)

Beskrivelse

Mødets hovedtema er "Gode råd til nye medlemmer". Hvad skal Klimabevægelsen tilbyde af tips og ideer til medlemmer, der har lyst til at være aktive eller bare gerne vil vide, hvordan de kan gøre en forskel i deres dagligdag? Resten af dagsordenen bliver offentliggjort her på siden et par dage før mødet.

 

OBS: Vi er desværre nødt til at udsætte muligheden for at deltage i mødet via chatten her på klimanetvaerk.dk. Men vi vender tilbage med et tilsvarende tilbud ved en senere lejlighed.

Klimavenlig hilsen

Landsudvalget

Kommentarvæg

Kommentér

Meld dig til LU-møde - OBS: livechat er udsat hvis du vil kommentere!

Meld dig ind i Klimabevægelsen i Danmark

Kommentar af Jimmy Flindt på 2. marts 2013 - 12:48

Som yderligere et indspark til debatten/chatten vedr. forslag til nye lovregler omkring installation af solceller henvises til et indlæg under gruppen "Green" på LinkedIn om lovregler for nybygninger i Bangalore, Indien, citat:

Why is there such a lack of solar PV on US houses?: I live in Bangalore, India. Here newly built houses don't get approval by the Development Authority unless individual houses have solar...

Tankevækkende, at lovgiverne i et af verdens fattigste lande formår at stille krav om sollecelleanlæg på alle nybyggede huse, medens man i Danmark end ikke formår stille lovkrav om solceller på et indkøbscenter som Fields i Ørestaden, som man fra politisk hold oprindelig bestemte skulle være en helt ny miljøvenlig "grøn" bydel.

Kommentar af Jimmy Flindt på 14. februar 2013 - 21:21

Kære Rasmus,

 

Først og fremmest tak for jeres gode initiative med live chat fra næste LU møde torsdag den 14. marts 2013.


Under henvisning til Landsudvalgets ganske udemærkede artikel i Dagbladet Information den 19. november 2012 under overskriften “Klimakrisen kræver ny frontal Kurs” http://www.information.dk/317564 , i hvilken i bl a omhandler spørgsmålet om moral (retfærdighed mellem generationer) i relation til klimakrisen vil jeg gerne foreslå et emne til dagsordenen på næste LU møde torsdag den 14. marts, nemlig spørgsmålet om hvorvidt LU finder det rimeligt, når supermarkedskæder og indkøbscentre som Bilka og Bauhaus m fl sælger solceller, når de samme supermarkedskæder, som ofte har optimale muligheder for at selv at installere solceller på et stort uudnyttet tagareal ikke selv vælger at installere solceller til at dække så stort en del af supermarkedets eller indkøbscentrets eget elforbrug som muligt?


Om LU finder måder at annimere supermarkedskæder og indkøbscentre i Danmark til at installere solcelleanlæg på deres egen tagkonstruktion?

(lovgivning, tilbud om at stille deres uudnyttede tageareal til rådighed for folkeejede solcellelaug, hvor kunder og folk i nærområet fik mulighed for at købe andele på samme måde, som f.eks. i Københavns Solcellelaug I/S, http://www.solcellelauget.dk/ )

Jeg tænkte på om man ikke med en vis rimelighed og under hensyn til spørgsmålet om moral lovgivningsmæssigt kunne forlange, at supermarkedskæder og indkøbscentre i Danmark selv installerer solcelleanlæg på deres egne tagkonstruktioner eller tilbyder folkeejede solcellelaug at kunne benytte deres uudnyttede tagarealer til opstilling af solcelleanlæg?


Der burde være nye regler på vej om dannelse af folkeejede solcellelaug, jf artiklen ”Nye muligheder for solcellelaug” fra januar 2013 på folkecentret hjemmeside

http://www.folkecenter.dk/dk/news/int/nye-muligheder-for-solcellelaug/

 

Derfor er mit forslag, at LU prøver at animere engagerede medlemmer af klimabevægelsen til at danne nye folkeejede solcellelaug på uudnyttede tagarealer i Danmark.


Mvh

Jimmy

Vil måske deltage (1)

Jeg deltager ikke (2)

Videoer

  • Tilføj video
  • Vis alle

Bidrag

Billeder

  • Tilføj billeder
  • Vis alle

© 2014   Klimabevægelsen i Danmark

Badge  |  Support  |  Terms of Service